maandag 7 mei 2012

Wegomleggingen.

De laatste jaren ben ik al enkele keren bordjes gezien die fietsers een (eventueel aparte) wegomleiding aanbieden bij wegen werken. Dat is zeer positief, vroeger moesten we maar ons plan trekken. Maar soms doen ze het zo slordig. Staan de ene richting amper 2 bordjes, staan ze de andere kant verborgen. Of op crusiale kruispunten staat plots niets meer en mag je het zelf uitzoeken.
Bij de Sigmaplan (dijk verhoging tussen Wetteren en Dendermonde) staan bordjes, maar ze zijn zo slordig geplaatst... het heeft geen naam. Sommige bordjes staan achterste voor geplaatst, andere op de verkeerde hoek van een kruispunt en vooral vele staan er gewoon niet, en als je dan de streek helemaal niet kent of geen oriëntatie vermogen hebt dan zit je met een probleem. Verder zijn de bordjes zo klein, je kijkt er zo over heen. Ik heb ze ook maar toevallig ontdekt.

De bordjes zijn zo klein je kijkt er zo overheen


Het bordje hangt dus achterste voor


Het bordje staat dus achterste voor op de achterkant van de paal, wellicht bedoeld voor de fietsers die uit de staat achter de haag komen (daar loopt de omleiding heen) maar door die haag kan je dat bordje dus niet zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten