vrijdag 14 december 2012

fietsen IS gevaarlijk...

...als de anderen nergens naar omkijken.
Vandaag stond weer eens een auto met aanhanger op het fietspad geparkeerd.
Ik heb de aanwezige persoon bedankt (letterlijk) en gezegd dat het een fietspad is, ik kreeg wat gemompel terug...
Maar wat erger is, het was aan het regenen en het was behoorlijk donker (om 14u30). Ikzelf reed met, naast de dynamo verlichting (die standaard altijd aanstaat), ook met de lichten op de helm op knipperstand. Die auto stond net na de het begin van het  (2richtings) fietspad. Daar ik een kleine jump moet maken om de drempel over te gaan (van weg naar fietspad) en dat met een natte bril keek ik niet zo heel ver voor mij uit. Als ik op het fietspad ben en voor mij uitkijk schrik ik me een ongeluk omdat daar dan plots enkele meters verder een auto met aanhanger staan. Door de duistere dag was die heel moeilijk te zien, maar lichten aanzetten, ho maar (en dan spreek ik niet over reglementair parkeren).

Een straat verder iets dat ik vorige week ook meemaakte, een auto die me nog snel inhaalt (ook al geef ik signaal da ik linksaf moet). Deze keer was ik minder dan 50 m van het kruispunt, mijn signaal straal negerend en na het inhalen direct knal voor mij gaan rijden (en stoppen want we zijn aan het kruispunt). Hij kon me niet negeren want ik heb me gewoon met mijn stem uitgeleefd. Maar wat meer is, het blijkt een woonstraat of erf te zijn, er zijn drempels om het verkeer te vertragen en er staan borden met de vraag traag te rijden vanwege spelende kinderen... of hoe laag kan je vallen als autobestuurder als je daar al geen rekening mee houd.
Maar hij gaf totaal geen reactie, iets wat onbeschrijfelijk is. Ze kunnen dan wel beweren dat de fietsers geen manieren hebben. En sommige fietsers zijn echt wel bot. Maar geen nood, jullie zijn geen haar beter, en misschien hebben veel fietsers het van jullie geleerd, althans ik leer veel van de autobestuurders, maar weinig goeds.

Dus geachte autobestuurder, je moet nu echt niet boos zijn als we lomp, bot of bruut zijn. Misschien beschouwen we jullie als ons voorbeeld!

3 opmerkingen:

 1. Had vanmorgen weer enkele "helderzienden" die me zonodig voor een onoverzichtelijke bocht moesten voorbijgaan, ik begrijp die mensen niet, als ze ineens moeten remmen en uitwijken wat dan? Wie zit er dan tussen de reling en de auto ingeklemd in z'n pas nieuwe bobsleetje? Juist........
  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die autobestuurders denken: "ik zie niets, dus er is niets".
   Voor zo een bochten heb ik al meermaals mijn remmen dichtgeknepen om zo een auto voor te laten en in geval er een "versperring" is die auto's de klap te laten opvangen. Daarna wil ik wel ff wachten om te getuigen :-)
   Nog geen "geluk" gehad er zo 2 tegen elkaar te zien knallen. Maar toch een paar keer bijna "geluk" gehad. De dag dat het gebeurd hoop ik de camera op te hebben.

   Verwijderen
 2. ik erger me ook dood aan dergelijke acties van arrogante automobilisten. En extra gevaarlijk idd in donker en nat weer. Heb ook last van verminderde zichtbaarheid in regenweer door mijn bril. Blijven volhouden!!!

  BeantwoordenVerwijderen