vrijdag 7 december 2012

Alle oproepen ten spijt...

Er wordt heden ten dage tot in der treurnis gevraagd om het op de weg rustig te doen.
Maar veel autobestuurders laten hun verstand zelfs in huidige weersomstandigheden thuis.

Donderdag avond na het werk kom ik aan het eind (< 100 m) van een rustige brede straat (met verkeersdrempels om het snelheid te drukken). Ik hoor (door omstandigheden was ik met de Brompton onderweg en die heeft geen spiegels) een auto achter mij aankomen en om het inhalen te beletten (ik moet naar links) steek ik mijn arm uit. Krijg ik direct een versnellende motor te horen en een claxonstoot, direct komt de auto naast me om me in te halen om dan aan het kruispunt rechts af te moeten??? Als je weet dat ik het gevoel had aan het begin van de straat ijs op een plasje water te zien weet je dat je best zo een spelletjes, zeker nu, achterwege laat (en beter nooit speelt).

Moeten zoveel bestuurders echt eerst crashen om te leren (en dan nog)?

Maar ook, zo een mensen, staan die er nooit bij stil dat familie van hen (bvb kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes) ook wel eens met de fiets de weg opgaan en hoe zouden ze reageren als ze op die manier aangereden worden? De autobestuurder gaan feliciteren voor zijn gedrag, of zou het kot te klein zijn voor fouten die ze zelf maken???

3 opmerkingen:

 1. Je ziet het verkeerd....;-)
  Zij hebben WINTERBANDEN, dat geeft ze het recht gewoon door te raggen zoals anders. JIJ bent gevaarlijk, omdat je niet aangepast bent met ABS, ESP e.d. ingebouwde 'veiligheden'.
  Nu moeten zij rekening gaan houden met jou zielig gekrabbel op de weg met je fietsje.
  Koop een auto en doe normaal zoals iedereen.
  Kan je ook lekker fietsers de stuipen op het lijf jagen. Zinvolle bezigheid. Toch?
  Zucht.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Winterbanden? Weet jij wel wat dat kost!
  Hier in het westelijke deel van Vlaanderen rollen wellicht verbazend veel auto's ALTIJD op zomerschoeisel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je ziet het inderdaad verkeerd, als fietser ben je de zwakkere in het verkeer, dus zal de fietser zich ten allen tijde dienen aan te passen aan koning Auto. Het is overal hetzelfde, je word bekeken als een vreemde diersoort als je blijft fietsen als de tempratuur onder de 20 graden Celsius zakt.
  Misschien gaan ze ooit het licht nog zien? Ik betwijfel het sterk, zolang ik samenwerk met mensen die 300 meter van de fabriek wonen en evengoed in de auto stappen om er te komen, heb ik er een hard hoofd in.

  BeantwoordenVerwijderen