woensdag 25 februari 2015

De Sprint 26 stoot door.

Nadat de Grasshopper enkele weken geleden de kaap van de 14 000 km overschreed volgde gisteren de Sprint 26. Tijdens de rit naar het werk gistermiddag werden de 14 000 km gehaald. Dit vanaf december 2011 tot en met februari 2015. Alweer niet zo heel opmerkelijk, toch niet voor een fiets die gemaakt is om afstanden te overbruggen. Voor mezelf is het wel boven alle verwachtingen uitgekomen. Dat ik zoveel ging fietsen had ik niet voorzien.

stukje forensroute in Gent "fietsstad!"

In elk geval, de trike heeft niet in een hoekje stof staan vergaren, maar wel modder, zand, water en zout te verwerken gekregen. In tegenstelling tot de Grasshopper is er (mede door de zware gebruiksomstandigheden) wel wat werk aan geweest. Wiellagers die vervangen mochten worden, gebroken spaken, scharnieren van de stuurinrichting die eraan waren voor de moeite, remkabels+gaines die het niet meer deden...
Het ziet er nu wel naar uit dat de trike vanaf nu enkel nog zal gebruikt worden om te forensen en dat dat dan nog zal gedeeld moeten worden met de Grasshopper (bij mooi weer) en de binnenkort aankomende E-Orca (bij allesbehalve fraai weer). Maar hij zal zijn plekje in het gebruik wel blijven opeisen, zoveel is zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten