zondag 8 maart 2015

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Door een verkoudheid en 2 weken later een griep heb ik de laatste weken iets teveel tijd in bed doorgebracht. Maar er stond toch iets op stapel, tussen de bedrijven van uitzieken door was een tweedehandse Thys 222 revolver geprobeerd en gekocht. Maar ik kon hem niet ophalen. Als je zo ziek bent dat je in huis gewoon in elkaar zakt denk je daar ook niet aan, maar de eerste de beste zonnige zondagochtend dat ik ook de zon opnieuw kon zien schijnen (vandaag dus) ging ik ervoor. Het (eindelijk) ophalen van de roeifiets.


Ik was al langer rustig aan het uitkijken naar een roeifiets. Vooral door de aanstekelijkheid van het entousiasme van Bicky en zijn fietsen maar ook omdat ik wel wat last heb van de rugspieren en deze wel iets meer beweging zouden mogen hebben. Als er dan een roeifiets te koop komt te staan in de buurt, bij een medeligger, waarbij je weet dat de persoon je geen rommel zal verkopen, dan kan je moeilijk gaan twijfelen.


Het is niet de bedoeling om met deze fiets kilometers te gaan vreten, maar om zeer regelmatig in de buurt op het jaagpad enkele kilometers te gaan roeien. Rustig aan, geen hoge snelheden, geen zware kracht inspanningen, geen lange afstanden. Ik heb het idee om eens ik ingereden ben zeer regelmatig 10-20 km langs het water te gaan roetsen, meer niet. Voor de langere ritten heb ik ander materiaal in huis. Nu de zomer eraan komt moet het mogelijk zijn om in de ochtend of avond eens een uurtje ruimte te maken (met een lege agenda kan dat niet zo moeilijk zijn) om ff te rugspieren te laten werken.

Nu is het wachten op de Orca. De levering was vooropgesteld op week 11 van 2015. Maar Ik heb bericht gekregen dat er een vertraging opzit van 5 weken. Het wordt dus half april ipv half maart. Maar wat maakt het uit, de winter is toch voorbij. En dat is verbazend snel gegaan, wellicht door het aftellen naar de komst van de Orca. Het is een E-Orca, maar dat vind ik aan geen kanten klinken, sinds enkele weken heb ik het over de Orca-hybrid, vind ik een pak beter klinken. 
Maar eerst gaan we enkele weken proberen wat te roeien. In al zijn eenvoud kan het leven toch echt mooi zijn.

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Probeer vanaf het begin een redelijk hoog ritme aan te houden dan is de kans op blessures minimaal. En als je de smaak eenmaal te pakken hebt....... je kunt prima langere afstanden afleggen met de roeifiets met behoorlijke snelheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, weer een Roeifietser erbij.

  Je noemt dat je het rustig aan wilt gaan opbouwen, dat is bij de voor veel mensen onbekende beweging wat roeien toch is, zeer verstandig.

  Ik ben begonnen met rondjes van 5km, daarna 10 en zo heb ik het steeds iets verder uitgebreid. Na een jaar roeide ik rondjes van 30/40km en na nog een jaar 60km. Het heeft nog best lang geduurd voordat ik echt tochten van boven de 70km ging roeien.
  Neem er vooral de tijd voor en kijk ook eens op Youtube filmpjes om te zien met welke techniek mensen op een Roeifiets roeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was vanmiddag ook heerlijk weer om te roetsen!
  Vandaag weer 40 km afgelegd maar dan lekker overdag familie bezocht. De heenweg zelfs in een singletje!
  Plezier daro!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is jouw gemiddelde nu één fiets per jaar of ligt het hoger? ;-)
  Als afwisseling lijkt het me wel leuk. Nu op zoek naar een huisje met ruime garage langs het jaagpad en je bent er helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit nu aan 1 per jaar gemiddeld.
   Een ruime garage langs het jaagpad met daarin een keukenblok en bed, veel meer zou niet nodig zijn ;-)

   Verwijderen
 5. een gouden tip:
  haal thuis keer het elastiek en de trekkabel eraf en herinstalleer ze terug.
  De eerste keer is het zoeken hoe alles in elkaar zit en dat doe je dus beter op het gemak dan onderweg. Thys heeft mooie filmpjes gemaakt hoe alles in elkaar zit.

  BeantwoordenVerwijderen