zaterdag 31 januari 2015

Gele badmuts.

Sinds het begin van deze winter draag ik steevast een buff op mijn hoofd en rond mijn nek. Niet zomaar een buff, maar een ontwerp van ligfietsers.be. Deze is geel met zwarte opdruk en valt daardoor behoorlijk op. Eerst had ik het gevoel er als een alien mee rond te lopen, maar na de gedachte hoe ik zou reageren als iemand dat zou dragen draaide ik snel bij. Ik zou daar helemaal niet op reageren. Ik vind het best ok als iemand zijn eigen ding doet of iets opvallend draagt.
Maar blijkbaar valt het anderen wel op. Als ik op het werk aankom zet ik mijn helm af maar hou ik wel de buff op mijn hoofd tot in de kleedruimte en dat wordt blijkbaar heel goed gezien. Een week geleden kreeg ik de vraag van iemand van de andere ploeg waarom ik 15 minuten wacht voor ik naar huis vertrek (de reden is dat ik de haastige autobestuurders eerst van de parking laat rijden): "ja gij loopt altijd met die gele badmuts op bij het verlaten van de fabriek".
Voorbije woensdag had ik op het werk het onaangenaam bezoek van migraine. Het werd zo erg dat ik in de ziekenboeg op een bed belande. Maar daarnaast had de teamleider melding gemaakt van mijn mogelijke afwezigheid op donderdag. Op donderdag ben ik helemaal opgeknapt (vind ik niet erg). Krijg dan het verhaal dat de werkleider op de uitkijk had gestaan of mijn aanwezigheid werd geregistreerd of niet. En toen kwam weer het verhaal van dat geel ding op mijn hoofd. Toen verklaarde de teamleider: "Met dat geel ding op je hoofd zag ik je van ver komen".

buff van de ligfietsers
Ik ken zowat niemand op de fabriek (er werken daar ook een behoorlijk aantal mensen en ik hou me wat afzijdig) maar om de een of andere reden slaag ik er steeds weer in dat heel veel mensen mij dan weer wel kennen (en geroddeld). Eerst was ik deze met dat lang haar en baard (had toen ondermeer de bijnamen Damiën en Diabolo). Daarna werd ik de Robocop omdat ik met de robot (enige in de fabriek) werkte. Toen deze met de ligfiets. Nu ben ik degene met dat geel ding op zijn hoofd. Ben ik dan binnenkort degene die met dat raar ding komt werken (de Orca)?

8 opmerkingen:

 1. Als lid van de NVHPV heb ik nu een Sjalie (mag officieel geen Buff heten) en daarop staat het logo van mijn/onze vereniging.
  Ben ik ook erg blij mee en draag ik met trots.

  Ik vind die gele van u ook erg mooi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ronny,

  Mooie opvallende buff, geeft niks, met een ligfiets en straks met de Orca ben je sowieso al een "witte raaf", dat zal ieder herkennen die boven het maaiveld uitsteekt.
  Ook hier kent iedereen ons, terwijl wij nauwelijks mensen kennen, het roddelcircuit en de jungletam-tam werken hier ook behoorlijk goed!
  Als je hier veel fietst, (extreem veel volgens sommigen) val je al op, dus ga maar na wat er gezegd word als je dan met een velomobiel ten tonele verschijnt..............

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn beginjaren op het werk is er veel geroddeld geweest. Er deden hele verhalen over mij de ronde. Bijna niemand had echt met mij gesproken en toch was iedereen overtuigd dat de roddels de waarheid waren. Toen ik enkele van die verhalen te horen kreeg, dit kwam doordat er toch een uitzondering was die mijn kant van het verhaal ook wou horen, wist ik niet wat ik hoorde. Dat het allemaal 100% verzonnen was wist ik direct, ik wist hoe het vork echt in elkaar stak. Zo waren er ook mensen die echt schrik van mij hadden en ver uit mijn buurt bleven, ik was geen langharige/baardige metalfreak, nee voor hen was ik de duivel zelf. Zelfs nu nog (na 20 jaar in dezelfde fabriek) zijn er collega's uit hetzelfde team die na jaren nog nooit een woord tegen mij gezegd hebben en "respectabele" afstand (ook fysiek) bewaren.
   Mij niet echt gelaten, veel voeling heb ik niet met hen. En als ik iets hoor als "ge zijt ne rare" is mijn antwoord: "voor mij zijn jullie allemaal raar" .

   Verwijderen
 3. Without deviation from the norm, progress is not possible.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ben ik helemaal met Marc eens.
  Hoewel ik toch zeker wel overeenkomsten heb met de positie van de schrijver op mijn werk.
  Toch zit ik in de kantine graag met een stel niet bijster eigenzinnige types maar waar ik wel m'n mond mag en kan opentrekken bij tijd en wijle. Door met name de roei- en kantelknik-fiets kan ik namelijk zeer vrolijk en expressief zijn.
  En laat ik nu merken dat dat nog -toto op zekere hoogte- geapprecieerd wordt ook ?! (-:
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het met Marc ook helemaal eens hoor.
  De laatste tijd krijg ik nogal het gevoel dat we in de "moderne" middeleeuwen wonen. Veel mensen hebben blijkbaar schrik van verandering en ook van mensen die niet de "geijkte" paadjes volgen.
  Op mijn werkplek wordt helemaal niet geapprecieerd dat iemand een andere mening heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb je ook een link waar deze buff is te bestellen? Je huidige link gaat naar een forum.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De buff (als er nog voorradig zijn) is enkel te bekomen via dat forum. De link de topic over de buff is: http://www.ligfietsers.be/forum/viewtopic.php?f=9&t=8842

   Verwijderen