maandag 5 januari 2015

Doorligwonden.

Van het begin af aan toen ik begon te ligfietsen had ik, vooral bij langere tochten, problemen met de rug. Er was een plaats aan de linkerkant van de wervelzuil zowat halverwege onderaan de rug een pijnlijke plek. Na een tijd wist ik het, toch gedeeltelijk, weg te werken door in de spanzitting van de Sprint 26 een stuk slaapmatje te leggen (weg zweetafvoer, maar je kan niet alles hebben). Maar toch bleef het probleem zich voordoen als ik langere tochten met de Grasshopper maakte. De voorbije zomer had ik al nieuwe (de zachtere) kussens besteld bij HV Velotechnik en daarmee kon ik meteen zonder problemen 80-120 km fietsen.
Nu vandaag moest ik nog eens naar de dokter en eindelijk vraag ik ook eens om naar die plek op de rug te kijken, want niet alleen tijdens het fietsen voel ik die plek wel eens, al wordt het duidelijk minder en minder. Maar nog voor ik ze kon aanduiden had de dokter de plek al omcirkeld. Krijg ik als antwoord: dat is het begin van doorlig wonden. 
Ik had zelf al een tijd door dat het niets met de wervelkolom te maken had. Maar dat het het begin van doorlig wonden zou zijn...

Ander nieuws is dat mijn benen niet echt meer mee willen. Mijn bovenbenen (vooral links) doen pijn bij het continu kracht geven en rechts heb ik onderaan de kuit irritatie van de achillespees. Ik mag nu naar de massagetafel maar daarnaast kreeg ik ook te horen dat ik sport als een semiprof maar mijn lichaam niet de behandeling krijgt van een semiprof.

Het is ook nooit goed, of lijd ik daadwerkelijk aan overdrijfitis. 

3 opmerkingen:

 1. Hallo Ronny,

  Vervelende geschiedenis, slecht begin van het nieuwe jaar........
  Beterschap!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is er niet iets in je kleding dat irriteert, zoals bijvoorbeeld een etiket of naadje? Archillespees wijst er op dat de trapas iets te ver weg staat. Schuif deze een halve centimeter richting je zitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik merk nu dat ik reeds 3 jaar oprij een valse start maak.
  2 jaar geleden een slijmbeurs ontsteking tussen huid en knieschijf.
  Vorig jaar was ik herstellende van een ongeluk.
  Nu heb ik de benen overbelast.

  Nee, op de plek waar ik een doorligwonde verschijnsel heb zitten er geen naden noch etiketjes, trouwens het is al aan het beteren. En de trapas, die heb ik (ook op aanbevelen van andere liggers) 2 jaar geleden nog meer naar voren gezet waarbij het voor mij als beter fietsen aanvoelde. Nu pas na duizenden (ruim 20 000) kilometers last krijgen lijkt me een beetje onwaarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen