maandag 10 november 2014

Tocht door het donker.

De tijd is aangebroken om tochtjes in het donker te maken. De eerste "tocht door het donker" is enkele weken geleden (tijdens een slapeloze nacht) gelegen en gisteravond is de tweede gereden. Daarnaast maak ik sinds vorige week na de namiddagploeg (omstreeks 23 uur) tijdens het naar huis rijden regelmatig een ommetje langs de Schelde. Dan betekent het 10 km extra, of een verdubbeling van de werk->woon rit maar is wel ongelooflijk ontspannend. Het extra half uurtje fietsen kan uren nawerken en tot 's ochtends voelbaar zijn.
Ook het ritje gisteren deed ongelooflijk deugd. Ik had het vroeg in de ochtend willen maken, maar ik voelde me wat duf en suf en bleef dan maar liggen. Maar tot de veldcross uitzending (streaming op internet) afgelopen was zat ik in tweestrijd. Ik voelde me moe en alweer suf, en ik weet dat het nefast kan zijn om goed te slapen, en een eind fietsen kan dan wel zorgen dat ik frisser ga slapen en ook goed slaap. Maar dan moet je wel de moed hebben je op je fiets te sleuren.

de route

In elk geval, het reed vlot, heel vlot zelfs en ik had er veel plezier in om met de Grasshopper fx door het duister te klieven. Hier en daar onverlichte wegen (dan heb je wel eens enge bochten als je nachtblind bent). Als afsluiter een kleine 10 km over het jaagpad cruisen, wat bekend terrein is en ik moest me niet meer druk maken over onverwachte obstakels.  

soms was het "echt" donker

De fiets heeft een B&M dynamo koplamp van 60 lux en daarnaast heb ik een lamp op de helm van 800 lumen, deze laatste is zeer verblindend en wordt enkel gebruikt zonder ander verkeer en als het zeer duister is.

de verlichting doet het wel

Het licht dat je links onder op de foto's ziet is een axa sport lampje dat standaard op de helm staat om de zichtbaarheid tov ander verkeer te verhogen.3 opmerkingen:

 1. Bij Melle linksaf richting Wetteren in plaats van rechtdoor meteen naar het jaagpad lijkt me toch een klein psychologisch drempeltje.


  Groeten Wilco - De Bak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was geen psychologisch drempeltje hoor.
   In die extra lus is nog een stuk onverlichte weg verstopt, en dat was net wat ik zocht.

   Verwijderen
 2. mooi route zeg echt heerlijk en donker voel ik iets meer op men gemakje ,behalve in frankrijk dan ,zeer slecht aangeven dat je bijna op de snelweg terecht komt

  BeantwoordenVerwijderen