dinsdag 23 oktober 2012

Rij - Bewijzen...

Daarnet hoor ik in het nieuws dat er nieuwe rijbewijzen komen.
10 jaar geldig en de grootte van een bankkaart.
Iedereen die al een rijbewijs heeft zal een nieuw MOETEN KOPEN.

Nu dringt de vraag zich echt op. Wat doe ik dan?
Voor het nieuwe rijbewijs betalen of gewoon het oude inleveren en zonder verder door het leven gaan.

Ik heb een rijbewijs, maar heb sinds minstens 10 jaar niet meer gereden,
zelfs heel sporadisch zit ik nog in een auto.
Nu heb ik reeds langer me de vraag gesteld, wat als...
Want ik als ik eerlijk ben, ik durf niet meer te rijden.
Dus, meer en meer dringt zich het antwoord op de vraag: wat doe ik bij het nieuwe rijbewijs? Want ik ben er als ik eerlijk moet zijn er niets mee en eigenlijk ben ik wellicht beter af zonder. En de andere weggebruikers ook, want ik zou toch maar een gevaar zijn.

Het is net als toen ik 15 jaar geleden de auto terug naar de dealer bracht. Ik deed het ook niet zomaar maar toen ik het echt had gedaan viel wel een pak van mij af. Niet zozeer dat ik blij was van de auto af te zijn, maar vooral de beslissing was gevallen en ik moest niet meer piekeren over de vraag. Toen viel er echt een pak van mij af. Want zoiets beslis je echt niet zomaar.

Het is niet zo dat morgen het nieuwe rijbewijs moet afgehaald (lees betaald) worden.
Ik kan er nog een tijdje over nadenken.

5 opmerkingen:

 1. Gewoon een nieuwe halen Ronny, wie weet wat de toekomst nog brengt in schone(re) en/of duurzame voertuigtechnieken. Nog geen 30 jaar geleden was een plat toestelletje tevoorschijn halen en daarmee overal waar het je uitkomt mee telefoneren "star trek" science fiction en nu is het de normaalste zaak van de wereld zo snel kan iets gaan.
  Fossiele brandstof wordt steeds duurder en ongewenster, dus wie weet waar we over 10-20 jaar zijn....en dan is het handig niet weer honderden zo niet meer dan duizend euro te moeten uitgeven aan rijlessen en examens - als je ouder wordt leer je minder makkelijk - om dat papiertje weer te behalen als je een auto wel weer nodig zou kunnen hebben, stel je krijgt een medisch probleem aan een been of je rug waardoor fietsen niet meer mogleijk/pijnlijk wordt..... Bovendien met Europese inmenging wordt het behalen van rijbevoegdheid steeds complexer en veeleisender. Je kunt het naar mijn mening beter houden/verlengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Mja, Ik heb het wel over België. Daar is een rijbewijs levenslang, niets elke 10 jaar een nieuw halen, niets elke 10 jaar testjes afleggen. Dus hier, als het oude rijbewijs wordt vervangen door het nieuw, is het dus wel degelijk KOPEN. En helemaal geen testjes, of je nog kan rijden of niet.... geen probleem.

   Verwijderen
  3. Sorry, Ik de de laatste steeds vaker.
   Even vergeten dat je het hierom Belgie gaat. Bovenstaande wilde ik verwijderen maar gaat niet (meer)
   Beschouw het als ongeschreven.
   De bedoeling was goed, maar ik sla de plank mis en een flater....:-(

   Verwijderen