donderdag 4 augustus 2016

X= N+1; X-1= N+2?

De Challenge Cirrus die ik op de valreep in 2014 kocht is terug naar het oude adres. Ik had de fiets toen gekocht vanwege de streamer (die naar de trike verhuisde) die erop stond en de fiets werd niet apart verkocht. Maar behalve een ritje rond de blok van de verkoper heb ik er nooit mee gereden. Ik had er al aan gedacht de fiets te koop aan te bieden, hoewel ik me afvroeg hoeveel kandidaten het zou kunnen opleveren aangezien het een hoge fiets is (26x28 inch wielen) en zelfs ik (met mijn 1,92m) maar net met de tenen op de grond kwam.

De gemodificeerde Cirrus net voor ophaling.

Uiteindelijk kreeg ik eerder deze week een telefoontje van de vorige eigenaar of ik de fiets nog had en of ik die gebruikte. Kort daarop kwam hij eens kijken, daarna ging hij erover nadenken of hij de fiets terug wou kopen of niet. Dat nadenken duurde niet zo heel lang, in elk geval veel korter dan ik had gedacht. Binnen de week is de fiets dus terug naar het oude adres verhuisd, maar dan zonder de streamer en de toptas (die op de roets staat).

Nu vraag ik me af hoe de formule van het ideale aantal fietsen er bij mij nu uitziet. Normaal is deze N+1. Maar aangezien het aantal fietsen bij mij nu -1 is geworden mag ik de formule dan aanpassen naar N+2?

Het probleem is alweer dat de box waar de ligfietsen instaan een tikkeltje leger is geworden. Een autobox waar net 1 auto in past, daar vind je 3 fietsen niet in terug, ook al zijn die fietsen oa. een trike en een velomobiel. Zelfs met 5 fietsen heb je nog plaats over voor minstens 3 fietsen. En dit zonder dat je ze tegen elkaar propt. Het heeft perspectieven, of dat positieve dan wel negatieve perspectieven zijn is een open vraag.
Of anders geschreven, je verkoopt een fiets en je vergroot alleen maar de problemen. Ik kan het natuurlijk zo ingewikkeld maken als ik maar wil ;-)

6 opmerkingen:

 1. Ik heb er nu 3 (XS, 209, Seiran) en mijn vrouw ook nog (M+, Rainbow, Fuenda). Dan staan er ook nog 5 damesfietsen voor 3 dochters, 3 eenwielers, een Optima Gimmick en een step.

  Het gedeelte van ons huis (het is een boerderij) waar de fietsen staan is 6x10m. Ik zeg: "Er kan nog meer bij."
  Dan hebben we ook nog een schuur van 13x10m en daar kunnen naast de 4 honden, een trailer en de hooiopslag ook nog best een aantal fietsen staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inmiddels achterhaalde grondgedachte:
  "Veel is goed, meer is beter!"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kies toch liever voor "less is more" of nog liever "genoeg". Ik beoefen actief 3 sporten: fietsen (velomobiel, stadsfiets), roeifietsen en skeeleren/schaatsen. Ik zou best een Challenge Chamsin kunnen kopen, maar dat gaat dat ten koste van de roeifiets of de skeelers. En als je weinig kilometers maakt op de roeifiets of skeelers dan gaat het een stuk minder lekker is mijn ervaring. Dus wat mij betreft: 1 Quest, 1 Thys 209, 1 stadsfiets, 1 paar skeelers, 2 paar schaatsen (kunst- en natuurijs), dat is wel genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zeg altijd, er kan altijd nog eentje bij. al wordt dat bij ons erg moeilijk want alles staat vol :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds we de Questen hebben, gebruikten we de open liggers niet meer, dus die hebben we dan ook verkocht. Ik hou wel van een opgeruimde schuur/huis! Ben juist eerder van N-1, denk altijd: hebben we nou wel echt een auto/televisie/schoenen, etc. nodig? Als je met een mobiel zgn. tiny house zou kunnen staan op staplaatsen, zou ik zelfs mijn huis wegdoen. Al die balast ervaar ik eerder als beperkend dan als mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen