woensdag 17 augustus 2016

Het is niet omdat ik er niet over schrijf...

Ik besef het zelf ook, het laatste jaar gaat de blog vooral over de roets en de Orca of de Orca en de roets. Het zijn dan ook totaal andere fietsen dan voorgaande, maar ze hebben wel het een en ander teweeggebracht. Leerde de roets me opnieuw fietsen, dan liet de Orca alles in de plooi vallen.

Maar het wil niet zeggen dat de andere fietsen staan te verkommeren of stof te vergaren. De stilte rond de andere fietsen komt doordat er niets speciaal over te vertellen valt, niet omdat ze niet meer uitgelaten worden.

Daarom werd ik met stomheid geslagen toen ik onlangs een telefoontje kreeg of ik mijn Toxy wou verkopen? Iemand was opzoek naar een ligfiets, maar de fiets moest een behoorlijke rechte zit hebben en dat heeft de Flite wel. En omdat ik enthousiast over de Orca en de roets ben (en gebruik) werd aangenomen dat de Toxy stof aan het vergaren was. Niet dus. Na 3 jaar de Flite te hebben rij ik er nu eindelijk mee zoals ik het voor ogen had en dan denk je echt niet aan verkopen. De fiets heeft dit jaar minder kilometers dan vorige jaren, maar dat komt omdat de vakantie met de Orca werd gedaan. Maar voorbije voorjaar dacht ik eraan (ook omdat ik me er nu veel zekerder op voel) om de fiets het hele jaar door te gebruiken, bij droog weer weliswaar, en niet zoals tot nu toe enkel in het voorjaar-zomer en vroeg najaar. De kans is groot dat de Flite evenveel kilometers gaat doen als vroeger (1500 - 2000 km) maar vanaf nu het hele jaar door. Ook in de winter als het niet regent en er geen zout op de straat ligt. Met de spatborden en dynamoverlichting is de fiets er ook voor uitgerust.

Dus, deze die denken dat er koopjes te doen zijn... NIET DUS :-)

De Flite op zijn maidentrip.

2 jaar geleden langs de Schelde.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Ronny,
  Mijn E-Toxy is als occasion te koop bij de Ligfietsshop in Dronten. Misschien is dat een tip voor die belangstellende voor jouw Toxy?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en je cirrus? was die nu verkocht?
  De Grasshopper fx? verkoop je die?
  De Sprint 26? verkoop je die?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Cirrus is weg, dat zou je moeten weten.
   De Grasshopper heb ik vandaag 30 km mee "gewoonwerkt".
   De Sprint moet het "woonwerken" van de Grasshopper overnemen als het regent.

   Is hierbij je nieuwsgierigheid bevredigd ;-)

   Verwijderen
 3. Ik publiceer de kilometerstand niet eens van de fiets die ik het meest gebruik, de Optima Cheetah :)

  BeantwoordenVerwijderen