woensdag 1 juni 2016

Het zat er aan te komen!

Ik had het deze maand nog niet verwacht. Maar ik wist wel dat ik ergens in de komende zomer met de roets de meeste kilometers in een maand ging afleggen. En onverwacht is dit op de laatste dag in mei gebeurd. Ondanks de verzopen maandag en de onheilsberichten voor de rest van de week was dinsdag een droge dag (die in de ochtend ook zo werd aangekondigd) en de roets kwam nog eens in forensactie. En met de zachte avond (tussen 22 uur en middernacht) werd ook nog een extraatje gereden langs de Schelde. Dit keer scheurend aan een kruissnelheid van 30 km/u. De 60 lux koplamp van B&M laat dit op een veilige manier toe. Daardoor werd de Orca ingehaald, deze heeft in mei 3 keer gereden, telkens een rit van minstens 100 km.

kilometers/fiets in mei 2016

Het totale aantal kilometers ziet er iets anders uit. Door de ligfietstreffen werden 400 km bij de Orca bijgeschreven. En het komende weekend worden door het velomobieltreffen in Limburg alweer meer dan 300 Orcaanse kilometers verwacht.

aantal km/fiets januari tot mei.

De Orca werpt zich op als de fiets voor de lange afstand en de meerdaagse tochten. De roets ontwikkelt zich als de favoriete fiets om de kortere tochten bij mooi weer te liggen. De andere fietsen krijgen de rest onder zich verdeeld.

1 opmerking: