maandag 11 november 2013

Ochtendsfeer.

Deze morgen ben ik een eind gaan fietsen. De bedoeling was om 30 km te fietsen van zodra ik wakker werd (eerst ontbijt natuurlijk). Het werd wel heel vroeg, ondergetekende werd om 3 uur reeds wakker en is opgestaan om 5 uur. Tegen 7 uur was ik reeds terug thuis van 30 km op het jaagpad. Het was wel lekker rijden in het donker, windstil en een temperatuur tussen 0 en 5 graden (eindelijk wordt het fris).
Anderen vinden het eng zo in het donker fietsen, ik vind het net zo prettig. Ik ben nog nooit aangevallen door een leeuw of moeten uitwijken voor een overstekende giraf. Wel veel katten, konijntjes en een enkele keer 2 vossen, erger heb ik nog niet opgemerkt.

Na het thuis komen rond 7 uur de drinkbus opnieuw gevuld en het zelfde traject nog eens afgefietst. Er was toch tijd zat en ik had er zin in. Toen begon het ook licht te worden en heb ik de camera eens aangezet (in het donker is er nadien niet veel te zien) om wat beeldjes te schieten.

Misschien is het toch beter om smorgens vroeg te gaan fietsen, ipv 's avonds, ik ben toch een ochtendmens.

En er waren vele mooie plaatjes bij. De wereld rond je kan mooi zijn, je moet het alleen willen zien.3 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens, je moet het willen zien, en op de fiets kan je daar rustig de tijd voor nemen, zeker als het niet druk is rond je, zoals 's morgens vroeg. Het is hier nu ook weer mooi met de eerste sneeuw op de toppen, alleen begint het steeds vroeger donker te worden, en het duurt 's morgens ook wat langer voor het licht aangaat, dat is wel eens jammer.

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om 3u wakker en pas tegen 7u 30 km? Bij mij is wakker opstaan! Alle gekheid op een stokje, een ochtenrit is fantastisch

    BeantwoordenVerwijderen