zaterdag 9 november 2013

Als je lang genoeg wacht...

... lossen alle problemen uiteindelijk zichzelf wel op.
Zo denken ze er in Gent toch over.

Op 22 oktober stuur ik een bericht via "meldpunt fiestpaden" voor de modder (en steentjes) die op de weg gekomen zijn door het op en afrijden van een bedrijf achter de bocht. Hier kan je duidelijk zien dat de modder komt van de oprit (rechts) waar een bedrijfje achter ligt. Je kan ook duidelijk zien dat de maïs nog niet is geoogst.Nu op 8 november krijg ik een finaal antwoord (er zijn tussendoor reeds reacties geweest, oa. dat de melding naar de politie werd doorgestuurd). In dat finaal antwoord staat dat de modder op de weg is gekomen door de oogst van de maïs en niet door het bedrijfje om de hoek. Laten we wel wezen, de maïs is geoogst geweest in droge omstandigheden en de machines brachten geen modder mee op de weg. 

de maïs is proper geoogst

Ondertussen ligt er wel een extra pak bladeren op de weg, dat reeds tot pap werd gereden, afgevallen van de bomen en door de regen van de laatste dagen ligt dat er wel erg slecht bij.

ingrijpen is niet nodig

Maar nood tot ingrijpen is er helemaal niet bij. 
De reactie van de politie "de aanhoudende regen zorgt ervoor dat de modder stelselmatig afneemt." Verder "alle weggebruikers dienen in deze tijd van het jaar alert te zijn en voorzichtigheid aan de dag te leggen als men gebruik maakt van de weg.
Als je hier met de fiets valt, heb je gewoon geen been om op te staan en is het gewoon je "eigenste dikke" schuld. Daarmee is dus de kous af.

Op die manier willen ze dus meer fietsers op de weg krijgen?

Nee als fietser moet je niet klagen, want ze gaan de ring rond Brussel verbreden als oplossing tegen de files.
Je zou voor minder cynisch worden, toch?

1 opmerking: