dinsdag 14 mei 2013

De GPS een fantastische uitvinding...

... als het werkt natuurlijk.
Een GPS is voor iemand als ik, die het oriëntatievermogen heeft van een dode hond, een zalig ding.
Kaarten kunnen ook wel werken, maar dan moet je telkens weer zoeken waar je je bevindt...

Maar een GPS die zowat een eigen leven lijkt te leiden da's wat anders.
Nu heb ik in korte tijd 2 keer problemen gehad met de gps (Garmin Edge 800).  2 keer bleek de vooraf uitgestippelde route op het scherm weer gegeven te worden als een hoofdzakelijke rechte lijn, vogelvlucht van punt A naar punt B zeg maar. Aangezien ik geen (al dan niet wel bepaalde) energie drank drink (de geur alleen al :-( ) krijg ik dus geen vleugels en bijgevolg kan ik dus ook niet... JUIST, vliegen lukt me niet.

Een "google" tocht op het internet leverde op dat ik niet de enige was die soms op een "vogelvlucht" route werd getrakteerd. En het zalige van datzelfde net en de "google" tocht leverde ook meteen een oplossing op.

Ipv. de GPX track rechtstreeks naar de GPS te slepen (in de "newfiles" map) kan je beter een omweg maken via http://www.gpsies.com/convert.do en daar de track laten omzetten naar "garmin course crs" formaat. En dat resultaat dan naar je gps slepen (het wordt een xxx.crs file) in je "newfiles" map. Bij mij werkte het in elk geval voor de routes die verkeerd werden aangeduid. Ik had er niets aan gewijzigd, enkel de file laten omzetten in bovenstaande website en ik kreeg de route zoals het hoorde en niet meer in vogelvlucht.


2 opmerkingen:

 1. Ik plan min routes via connect.garmin.com en dat gaat (zoals verwacht) gewoon goed.

  Heb jij ook het probleem dat als je een route laat berekenen door de Edge zelf(dus niet via internet) dat hij sommige tunnels ontwijkt waardoor je route 2 keer zo lang wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de edge 1 keer een route laten berekenen en dan werd ik door een fietspad gestuurd van amper 30 cm breed. Dat met een trike, was onmogelijk. Daarna heb ik daar wel vanaf gezien en nooit meer gebruikt.

   Ik plan mijn routes via google maps en afstandmeten.nl. Dat ging steeds goed tot nu 2 keer dat probleem.

   Verwijderen