vrijdag 1 februari 2013

Tijd voor onderhoud.

Deze week heb ik nog maar eens de remmen van de trike nagekeken, meer bepaald de kabels en de kabelgeleiders. Sinds de herfst werken die niet steeds naar behoren, de remmen komen niet steeds direct los na het remmen. In eerste instantie was een drupje olie op de kabel de oplossing, maar naderhand bleek 1 rem na de 2 ritten begin dit jaar opnieuw moeilijk te doen. De handel uit elkaar halen en toen bleek dat de rubber in het buisje (tegen de rem) er nogal raar uit te zien, zeker in vergelijking met de leiding van de goedwerkende rem.


Een nieuw buisje samen met een nieuwe kabel, door het zoeken naar het probleem had ik de kabel een paar keer geknakt, zorgt er nu voor dat de rem opnieuw werkt zoals het hoort. Het kost ook de wereld niet, voor enkele euros heb ik terug veilige remmen.


1 opmerking:

  1. hey, ik heb geleerd geen olie te doen in de kabelgootjes, want die houden vuil alleen nog maar meer vast, wat dan op langere termijn nefaster is. In eerste instantie werkt het wel, maar eens er vuil in geraakt, raakt het er met die olie ook weer veel moeilijker uit.

    BeantwoordenVerwijderen