zaterdag 1 april 2017

De toekomst van Basuko-films...

Al een tijdje zijn we opzoek naar een nieuw concept om Basuko-films in te vullen.

Ten eerste blijkt de manier van monteren die Basuko films hanteert behoorlijk achterhaalt. Het regent opmerkingen dat het lijkt alsof je terug gekatapulteerd wordt naar de middeleeuwen. Of erger nog, iemand opperde zelfs of de heren van Basuko-films teveel naar de Flintstones hadden gekeken, en nee dat had niets met de vele velomobielen in de beelden te maken.

Ten tweede dient er een financieel probleem opgelost te worden. We zitten met een verouderde installatie en er dienen hoognodig aankopen gedaan te worden. Er moeten nieuwe camera's komen, een drone staat op de verlanglijst en last but not least dient de studio vernieuwd te worden. Opnames met de nieuwe generatie camera's kan onmogelijk door de in gebruik zijnde computers, die een baard in de keel beginnen te krijgen, verwerkt worden. En de software is niets jonger.

Er zijn een paar ideeën geopperd waaronder een crowdfunding. Maar omdat we wellicht niet verder gaan komen dan ons beperkte publiek, namelijk de ligfietsers, werd het meteen afgevoerd. We hebben liever dat de ligfietsers hun weinige geld investeren in vernieuwing van hun ligfietsenpark dan aan de vernieuwing van Basuko-films studio. Daarmee was het probleem van het ouderwets ogende van de Basuko "impressies" nog niet van de baan. Trouwens over het woord "impressies" zijn ook wel een paar woorden gevallen. Door in de media gebruik te maken van een modern klinkend woord als "impressie" in plaats van gewoon "video" of "film" werd nog meer de indruk gewekt dat we te ver in het verleden leefden en vergeten waren met de tijd mee te evolueren.
Een ander idee was om geld op te halen door reclame in de video's te laten komen. Meteen zou ook een andere manier van monteren gehanteerd worden. Het is namelijk niet meer van deze tijd dat de intro helemaal vooraan komt te staan en dat de outro als laatste in beeld komt. Hoeveel films zie je nog op die manier? De Basuko-films crew in elk geval geen (ter vervollediging, ook geen andere want de crew kijkt geen film). Maar dit is wat we voor onze kiezen kregen.

Er is een project uitgewerkt dat we voor de eenvoud 0104 hebben gedoopt. En dat gaat bestaan uit een totaal vernieuwde versie van de video's. Een nieuwe manier van monteren, samen met een compleet nieuwe intro en outro, welke niet meer aan het begin en einde gaan staan.

De nieuwe films gaan er als volgt uitzien:
1 minuut film - 20 seconden intro - 5 minuten reclame - 1 minuut film - 5 minuten reclame - 10 seconden outro - 1 minuut film.

Het is de bedoeling om dit als standaard te nemen. Dus elke film gaat exact 3 minuten beelden van de tochten bevatten.

Daardoor zouden we het nieuwe tijdperk ingaan:
- ten eerste gaan we films afleveren zoals ze heden ten dage gemaakt worden.
- ten tweede gaan we de financiële problemen ook kunnen oplossen en dit zonder dat we moeten gaan bedelen bij de ligfietsers, zodat iedereen zijn/haar zuur verdiende geld kan investeren in nieuwe fietsen en zo de ligfiets-economie kan laten floreren.

In ruil vragen we 2 zaken, ten eerste kijk de films uit, ook de reclame, ten tweede vraag aan anderen om massaal de films te bekijken. Hoe meer kijkers hoe meer you-tube ons uitbetaald. Met deze inkomsten gaat dan nieuwe apparatuur aangekocht worden.

De Basuko-films crew dankt u.

8 opmerkingen:

 1. Zo, je bent duidelijk mee met je tijd. Dan nog een youtube-kanaal en je krijgt een massa volgers. Kun je van Basuko je broodwinning maken.
  Vergeet daarbij ook de product-placement niet. Je hebt al een heel scala aan ligfietsmerken in huis. Misschien betalen ze je wel om extra zendtijd te krijgen. Zeg 30 seconden in plaats van 15. Tenslotte heb je maar 3 minuten film... Met de schandalig hoge prijzen van dat soort fietsen, moeten ze graag bereid zijn een deel van de grote winsten aan Basuko-films af te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verheug me nu al op de reclame's.

  Als er heel veel reclame wordt getoond, heb ik sowieso het gevoel dat ik naar een erg professionele film aan het kijken ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als je reclame wil van deze tijd zet je beter reclame die niets te maken heeft met het filmke en zo abstract is dat men totaal niet weet over wat het feitelijk gaat.
  Ik kijk al uit naar Basuko v2.0
  ps: met die drone wil ik wel helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het valt me wel op dat de kosten voor goede acteurs en figuranten in het financiële plaatje van de professionalisering van Basuko films totaal wordt overgeslagen.
  Hier zal toch een serieus voorstel gedaan moeten worden, denk ik. 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ondersteun de uitvoering van uw plannen van harte. Die reclame kan mooi op de plaats van de bij-breaks. Pampers ipv bio-break.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor jullie mooie en leuke reacties.
  Ik begin er nu ook in te geloven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een snelle verbetering zou zijn de leader te verkorten tot 4 seconden in plaats van de huidige 18 seconden. Daarbij doet het tune'tje denken aan 16-bits muziek. De camera kan wel wat beeldstabilisatie gebruiken. Verder kan het natuurlijk echt niet meer dat er geen opnamen tussen zitten gemaakt met een drone. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen