maandag 11 juli 2016

Eventjes op non-actief.

Het is hier al enkele dagen rustig. De dag dat ik de laatste roetstocht maakte ben ik thuis gekomen met een blessure. Ik had pijn in de rechterarm, maar er niet zoveel aandacht aan gegeven. Het is trouwens de tweede keer dat ik na een tocht pijn heb aan een arm, maar de eerste keer was dat na 5 dagen al helemaal vergeten.
Deze keer was het anders. De pijn ging niet weg en de simpelste dingen waren het moeilijkst (tandenpoetsen bvb). Na een week van rust ging bij een poging om te roetsen na enkele kilometers het alarm al af. Nu krijg ik kine (fysio), het pijnpunt is gevonden en zijn we aan het bezig aan de revalidatie. Maar roetsen zit er de eerste dagen niet in. De BBQ-tocht in Limburg en de Grote plassentocht van LIA komen niet in het gedrang. Met de Orca heb ik geen last.

En daarna? Rustig terug aan het roetsen beginnen en misschien toch leren meer genieten van de korte tochtjes?

3 opmerkingen:

 1. Is het spierpijn of is het een pees die pijn doet?

  Mocht het een pees zijn, neem dan echt de tijd om te herstellen.

  Het laatste dat je wilt hebben, is bijvoorbeeld een peesschedeontsteking.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een spier die moeilijk doet. En het probleem ligt niet bij het roetsen. Het roetsen is enkel de spreekwoordelijke druppel.
  Een echo wees uit dat ik sterk ontwikkelde spieren en pezen heb. Wat ik ook al gehoord heb over de schouders en rug. Dat komt door het (band)werk in de vrachtwagen industrie. Ik besluit eruit dat ik eigenlijk met een heel zware, al dan niet over, belasting zit van bepaalde spier(groepen) van het lichaam. Sinds ik opnieuw aan het fietsen ben (zomer 2010) zijn er, door het fietsen, nog zaken aan het licht gekomen.

  Alsof ik het had zien aankomen werk ik vanaf vorige maand (juni) maar 4 dagen in de week, met als dinsdag de vrije dag. Daar kan ik 5 jaar van genieten. Daarna zien we welke de mogelijkheden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds een jaar na de geboorte van de oudste dochter werk ik 4 dagen per week. Zij is net 19 geworden. Ik werk dus al 18 jaar 1 dag per week minder en dat bevalt mij zeer goed. Iets meer tijd voor het gezin en nu de meiden ouder zijn heb ik iets meer tijd voor het fietsen.

   Verwijderen