donderdag 21 augustus 2014

E-Orca, de bestelling is geplaatst.

Toen ik de Grasshopper FX kocht riep ik het van de daken. De aankoop van de Sprint 26 had ik een beetje stilletjes gehouden. En de aankoop van de Toxy Flite was al helemaal een geheim. Maar bij de Orca mag opnieuw iedereen het weten.
Bij deze laat ik dus aan iedereen weten dat ik gisteren bij Fietser.be de bestelling ben gaan concretiseren. Het is een E-Orca (zoals de ruime meerderheid van de verkochte Orca's), met wellicht ook de opties die de meerderheid erbij neemt. De levertijd is alweer langer geworden en bedraagt zo een 8 maand, dus kan ik mijn velomobiel ergens in april-mei 2015 verwachten.
Het is gewoon een volgende stap naar de toekomst en deze die nu denken een koopje te kunnen doen... nee er gaan geen ligfietsen de deur uit.

8 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je bestelling. Het zal zeker een goede keus blijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast veel plezier gewenst!!

  Erwin (Grasshopper FX en Velomobiel Strada 191)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nu gaan er misschien nog geen ligfietsen de deur uit.
  maar wacht maar tot je een half jaar met je VM gereden hebt. dan denk je er anders over.

  Jammer dat hij net na de winter wordt geleverd. maar als het een even natte zomer wordt als nu in augustus zal je er wel genot van hebben :)

  Proficiat met je bestelling alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Birger, ik moet je teleurstellen. De Orca wordt niet na de winter geleverd, maar anderhalf jaar voor de winter. Anders geschreven, de velomobiel was eigenlijk gepland voor 2017, voor winter 2017-18. De Orca gaat dus rijkelijk vroeg aankomen.
   En wat het al dan niet uit de deur "gooien" van ligfietsen betreft, ik hoop dat ik en niet jij gelijk krijgt ;-) We zien wel. Maar voorlopig heb ik nog steeds het idee dat bij mooi weer ik toch liever open ga liggen ipv in een kastje...

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd met je aankoop! Als je Jan Goddemaer's ervaringen leest, is de e-Orca een praktisch zeer bruikbare VM die bovendien bij veel mensen positieve reacties losmaakt.
  En ja, ik denk dat zeker VM-rijders het niet kunnen stellen zonder een roeifiets erbij om jet fietserslijf evenwichtig ontwikkeld te houden :-)
  En natuurlijk je ToxyFlite, voor relaxte toertochtjes en de zon en wind om je lijf...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan Goddemaer heeft er wel bij geholpen, met uitleg en ervaringen maar niet alleen via de blog. We liggen wel eens naast elkaar omdat de dorpen waarin we wonen buren zijn ;-). De Orca is van in het begin een van de 2 mogelijkheden geweest. De definitieve doorslag was een gesprek met Brecht (Fietser.be) op Cycle Vision. Voor de Gentenaars en omstreken: Fietser.be verdeelt nu ook de Orca.

   Maar je brengt me ook aan het schrikken: mag ik er nu vanuit gaan dat ik binnen afzienbare tijd ook nog een roeifiets "in huis" ga halen?

   Verwijderen
 5. Ik wist het natuurlijk al, maar toch geluk gewenst!
  Van Brecht hoorde ik gisteren dat hij nog nieuws had over de leveringstermijn, maar wat het inhoudt, mag hij je zelf vertellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen