zondag 15 juni 2014

25 000 km gelegen.

Een beetje verrassend ben ik deze voormiddag tot de vaststelling gekomen dat ik, sinds augustus 2011, ruim 25000 km liggend bij elkaar heb getrapt. Ik wist dat het er zat aan te komen, maar op mijn eigen lijst (in de pc) worden alleen de kilometers op mijn ligfietsen bijgehouden. Deze op de huurfiets, voor de eigen Grasshopper werd geleverd, zijn daar niet in meegeteld.

Forensen door de Rozebroeken

Maar de cijfers van de kilometervreterslijst van de ligfietsers geven het complete plaatje. 
2011:   3 514  km (gestart half augustus)
2012: 11 079  km (de bedoeling was de 10 000 km te halen)
2013:   7 102  km 
2014:   4 040  km (tot en met vrijdag 13 juni).
          ----------
          25 735 km en dit in 34 maand.
Ik hoor verrassend veel dat ik meer kilometers per fiets afleg dan anderen met de auto.

Het plaatje over het gebruik van de ligfietsen is enigszins veranderd.
- Voor het woon-werk verkeer wordt nu alleen nog de trike gebruikt. De nieuwe route (sinds begin dit jaar) bevat een paar 90 graden bochten waar geen verlichting is en met mijn nachtblindheid is dat soms zeer moeilijk. En met de trike kan ik daar stapvoets door als het nodig is.
- De Toxy Flite (aangekocht vorige zomer) begint zich meer en meer te ontpoppen tot mijn favoriet voor de lange afstand. Ondanks het nerveuze stuurgedrag ligt deze fiets me meer en meer om een hele dag te gaan liggen. Met lange afstanden heb ik het over + 150 km.
- De Grasshopper, waar ik nog steeds met plezier mee rij (welke een zeer rustig rijgedrag heeft), gebruik ik steeds meer voor de kortere afstanden. Alles is natuurlijk relatief want met korte afstanden bedoel ik hier dan -150 km op een dag. Wat nog steeds een behoorlijke afstand is, waar buitenstaanders bij de gedachte alleen al bijna van flauwvallen.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Ronny,

  Zeker een mooie afstand in die relatief korte tijd! En inderdaad, "korte" afstanden zijn voor de meesten niet boven de 10 km, laat staan boven de 100 km!!
  Wij "fietsgekken" kijken daar iets anders tegen aan........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! 't Is duidelijk dat verplaatsen voor jou meer betekent dan zo snel mogelijk van A naar B razen. Dat zouden meer mensen moeten beseffen; dan zouden ze meer plezier beleven aan die verplaatsingen en hopelijk wat meer de fiets nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi afstanden zeg echt heerlijk zijn hele lange afstanden die ik zeker niet aan kan ,geraak momenteel niet verder dan 70km met de dahon ,hoopt met de tijd met de trike beter te doen we zien het wel ,kom hier zeker nog terug kijken
  vriendelijke groetjes antony

  BeantwoordenVerwijderen