vrijdag 6 juli 2012

Regen of geen regen... wat maakt het uit.

Wat maakt het uit of het nu regent of niet.
Drijfnat ben ik toch. Elke dag 9 km enkel naar (of van) het werk en ik ben drijfnat.
Erger nog, in mouwlos t-shirt en korte broek spuit het zweet zo uit mijn lijf bij aankomst op het werk.
Ok, ik rij deze week wel wat sneller dan anders, ik heb een gemiddelde van 23,8km/u en een kuissnelheid rond de 27-30 km/u. En bij een zwoele omgeving zoals gistermiddag dan weet je genoeg, ik sta gewoon te druipen.

Eergisteravond regende het, ik trek mijn regenvestje aan, maar na 3 km moet het al uit, na 2 km regende het al niet meer en daarna begon ik te zweten als een otter.
Gisteravond (22.00h) regende het alweer en toen heb ik me der niets van aangetrokken, in mouwloos shirt en korte broek er gewoon door, en wat blijkt, ik kom droger thuis dan anders. Ik zag andere gisteren vertrekken met regenjas, -broek, ... ik weet zo al hoe dat gaat aanvoelen, vooral als ze zweters zijn als ik.

Nu is het iets frisser en het weer probeert het beste van de twee te maken, zowel regen als wat zon. Wat moet ik nu doen, regenjasje of niet? Nee, ik heb wel mijn windstopper mee, voor het geval het vanavond toch koud zou aanvoelen. Maar verder is het opnieuw in mouwloos shirt en korte broek. Op die manier (als het warm genoeg is) heb ik eigenlijk het minst last van de regen. Op hoop van zegen heb ik ook mijn gps mee, als het vanavond een beetje meevalt maak ik mijn normale avondritje op het eind van de week. Die ritjes zijn tussen de 30 en 65 km lang, de 30-40 km doe ik na de namiddagploeg, de 40-65 km na de voormiddagploeg. Deze doe ik enkel op de laatste werkdag van de week, anders zou het echt teveel worden (ik maak nu al tussen 200-280 km/week).

Deze week is eigenlijk ook een goede ervaring over wat er misschien over 2 weken zit aan te komen. Dan trek ik naar Limburg, om daar een weekje te gaan toeren. En nu weet ik ook direct dat ik niet direct moet panikeren als het eens zou willen regenen. De temperaturen zijn nu niet zo slecht en hoe minder kleren je aan hebt, hoe vlugger ze nadien droog zijn. Ik ben wellicht soms beter af met een fris shirt in de tas, dan met een compleet regenpak.  

3 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, of ik nou nat word van de regen of van zweten, ik kan mijn shirts in beide gevallen uitwringen als ik aankom. Als ik naar mijn werk ga neem ik tegenwoordig maar een extra shirt mee..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kruissnelheid van 30 km/u op een open trike ?!?!

  En dan vind je het gek dat je gaat zweten als een os ?

  Haha !!

  Ik verlies ook meer dan een liter als ik snel ga rijden, daarom beperk ik de woon-werk heenrit tot 25 km/u.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga geen 30 op de open trike, maar op de Grasshopper (2-wieler).
   Met de trike ga ik maar tot 25 km/u. Als ik te lang sneller ga dan rij ik mezelf aan flarden.
   Het is wel zo dat ik een zweter ben. Als ik navraag bij andere fietsers op het werk (die minstens even snel gaan als ik) dan zweten die veel minder.

   Verwijderen