Mijn fietsen

Dit is de lijst van fietsen in mijn fietsenstalling.
Ze zijn in deze volgorde aangekocht.

De Brompton Regis:
Deze fiets is de echte stadsfiets. Hij wordt vooral gebruikt in en om de stad voor zeer korte afstanden (< 10 km enkel). Indien nodig wordt de fiets ook wel eens meegenomen op de bus of trein (1-2 ker per jaar).
De Grasshopper fx:
Dit is mijn eerste ligfiets, is er gekomen na de vaststelling dat ik veel meer fietste dan ik eerst had gedacht en ik bezig was mijn Brompton (en mezelf) naar de filistijnen te fietsen.
Het was mijn eerste ligfiets en wordt het hele jaar door gebruikt voor eerder korte afstanden (< 50 km), bij mooi weer (vooral in de zomer) ook als forens fiets.De Sprint 26:
Na de Grasshopper kwam de Sprint 26, ook een tourfiets, die in eerste instantie werd gebruikt in de winter, lange afstanden en vakanties. Heden wordt de fiets enkel gebruikt om te forensen, vooral in de winter en bij regen.De Flite:
De Flite is de groep komen te vervoegen als mooi weer fiets. Wordt uitsluitend gebruikt vanaf maart-april tot september-oktober. Het jaarlijks aantal kilometers zijn eerder beperkt (1500 - 2000 km) en komt enkel op straat als de kans op regen eerder beperkt is. Afstanden vanaf 50 km tot normaal zo een 120 km (daarna word ik blessure gevoelig) en wordt ook gebruikt voor korte vakanties.
De Cirrus:
De Cirrus is tweedehands gekocht vanwege de streamer die erop stond. Apart werd deze niet verkocht en aangezien de prijs me niet zo onaardig was na enkele manden wachten besloten om de streamer de kopen met de fiets er nog aan. Of ik er ooit mee ga rijden, da's een vraag waar ik geen antwoord op heb.
In de zomer van 2016 is de fiets verkocht. De fiets ging terug naar de vorige eigenaar.De Thys 222 revolver:
Is mijn workout fiets. Wordt niet voor niets de fitness fiets genoemd. Voor het ogenblik ben ik nog in de startfase en leer ik ermee rijden. De bedoeling is om er zeer regelmatig (paar keer per week) korte afstanden mee te fietsen. Daarmee bedoel ik een rondje op het jaagpad van een 15 km, om zo de schouder-, arm-, rug- en buikspieren een workout te geven.De Orca-hybrid:
Het idee is ontstaan na een ongeluk (met de Grasshopper door een hond omver gelopen) en het 3 maanden durend herstel. Een combinatie van teveel tijd om na te denken en verandering in het stallen van de fietsen (een garagebox) leidden tot het idee van een velomobiel. Voor mij bleek de enige goede optie een Orca te zijn. De bedoeling is om er lange afstanden mee af te leggen en in de winter het minder fraaie weer te trotseren. De Streetmachine:
De Thys 222 zorgde voor een andere manier van ligfietsbeleving en daardoor kwam ik met de andere ligfietsen (Grasshopper en Flite) volledig in balans. Daadoor kwam ook interesse in een ligfiets met onderstuur. Door de ervaring met de ondersteuning van de Orca had ik ook wel interesse in een open ligfiets met ondersteuning. Het idee werd opgevat om uit te kijken naar een 2 wieler met onderstuur en ondersteuning. Het is de bedoeling deze te gebruiken bij de eerder korte afstand bij winderige dagen en in het heuvelachtige van de Vlaamse Ardennen en dit bij droog weer.

4 opmerkingen:

 1. Wat zie je als kleine afstanden? Ik heb zaterdag zo'n 70 km gefietst op een Brompton; nergens last van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb met de Brompton ooit eens 2 keer zo een 100 km op een dag gefietst en nee dat kwam niet goed. Nu rij ik met de brompton geen langere afstanden dan 20 km meer, de meerderheid van de afstanden met de Bompton zijn minder dan 10 km. Als ik verder moet heb ik beter materieel in huis ;-)

   Verwijderen
 2. Je gebruikt de Sprint 26 om te forensen, vooral in de winter en bij regen. Wat doe je dan tegen de regen; wordt je dan niet goed nat? Of houdt het windscherm je 'vrij' van regen?
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een regenjasje en een (inge)korte regenbroek zijn genoeg. De forens afstand is ook maar 10 km.

   Verwijderen