dinsdag 12 juni 2012

Natte voeten...

Gisteren voelde ik me vrij prettig met mijn vrije dag.
Alleen al omdat het regende op het moment dat mijn shift er opzat, en ik dus al thuis was.
Vandaag met goede moed, maar toch met regenbroek en dito jasje in de tas naar het werk vertrokken.
Het idee dat je niet elke dag hetzelfde kan krijgen dacht ik er niet aan dat we nog maar eens regen gingen hebben op het eind van de shift.
Maar helaas, het was prettig weer in de voormiddag, maar na de middag begint de lucht donker te worden. Nog steeds dacht ik, het zal wel meevallen.
Maar niet dus, de regen van gisteren deden ze niet dunnetjes over, maar heel erg dik.
Terwijl dat iedereen naar zijn auto rent, blijf ik wachten in de fabriek.
Het water valt met bakken uit de lucht en daar ga ik echt niet in (tenzij het echt niet anders kan).
Na 30 minuten is het ergste voorbij en denk ik erover om toch te starten (nog langer wachten bleek uiteindelijk toch niet te helpen).
De regen valt wel mee en ik lach aan de uitgang de nog steeds wachtende andere fietsers gewoon uit, je kan zo wachten tot je wortel schiet...

Maar... wat bleek, de ingang van de fietsberging stond blank, bij nader inzien stond in de gehele berging minstens 4 cm water! Bij wonder raak ik daar met vrij droge voeten door tot bij de fiets en al fietsend raak ik er zonder nog erger ook uit.

Maar (2) .... toen ik aan de Antwerpsesteenweg kwam zag ik iets heel akeligs. Daar moet ik sowieso stoppen en dat kon ik met 1 voet op de (droge) stoep. Maar om veilig over te steken stap ik af en ga ik tevoet over. Wat blijkt, de enige plek waar geen water staat, daar staat mijn voet. Minstens 5 cm water over een breedte van minstens 2 meter die ik moet overbruggen voor ik op de rijbaan kom. Tja wat doe je dan... de auto's rijden ook stapvoets maar zomaar ze gaan kruisen is geen optie, ook al rijden ze zo traag dat wil niet zeggen dat je zomaar door kan. Dus... resoluut de voeten op de grond en blijk ik in 10 cm water te staan. 

Mijn voeten direct zeiknat... En lekker fietsen dat dat doet... zo een onaangenaam gevoel me dat heeft... dat is niet te beschrijven. Maar het gutste tenminste niet meer en zo kon ik vrij veilig fietsen. Verder bleef ik wel droog, de nieuwe regenbroek doet het uitstekend en het regenjasje houd me ook behoorlijk droog, het werkt perfect samen met mijn windstopperjasje eronder (op zweet na natuurlijk). 

Mja we leven in een regenlandje en plensbuien of zwaar onweer horen daar nu eenmaal bij.
Nu maar hopen dat mijn schoenen morgen een beetje droog zijn.

3 opmerkingen:

 1. Dit lijkt wel wat voor jou http://vimeo.com/6625952

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met drijfnatte voeten fietsen is nooit grappig.......:(

  Als het koud(er) is dan fiets ik met een Softshell jasje. Als het regent doe ik mijn Arc'teryx Alpha SL Pullover regenjas aan. Ik doe daar nooit een jas onder. Gewoon een shirt of een fleece trui.

  Dit regenjasje is erg handig voor ligfietsers. Geen rits op je buik en dus lekt de rits daar ook niet door :)
  http://www.arcteryx.com/Product.aspx?EN/Mens/Jackets/Alpha-SL-Pullover#


  Eén nadeeltje...de prijs...ik heb het jasje met 50% korting gekocht en toen kostte het nog €150,-....dat was wel even schrikken, maar het is werkelijk een fantastisch regenjasje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, ik heb een paar maand geleden een vapor flash jack gekocht van nike (360 graden reflecterend, waterdicht , maar niet de rits :-( ). Dat kostte 310 euro....
   Wat prijzen betreft ben ik dus wel wat gewend ;-)

   Verwijderen