woensdag 10 februari 2021

Het had een fietsjasje moeten worden...

Vorige week donderdag, na een week van mentale uitputting, was ik iets meer helder en wou ik beginnen aan een jasje. Ik had het al langer in gedachten en nu voelde ik me er klaar voor.

Veel patronen voor mannenkleding vind je niet. Als je opzoek gaat naar raglanmouwen wordt het nog veel stiller. Ik ben dan maar begonnen met een patroon van een t-shirt met raglan mouwen. Een "paar" maten te groot tekende ik de basisdelen uit (voorpand, achterpand en mouw). Mijn verbeeldingskracht en inzicht zijn groot genoeg om de rest erbij te bedenken. Het resultaat kan je zien op de foto's.

Het was de bedoeling om een jas te hebben waarbij ik zichtbaar ben en meekon in de Orca. Het eerste is geslaagd. Zichtbaar is het wel, naast de opvallende kleuren zijn er een paar meter reflecterende boordjes (paspel) in verwerkt welke 's nachts voor de zichtbaarheid zorgen. Maar de jas is zo groot uitgevallen dat meenemen in de fiets niet echt handig is. Maar ik gebruik deze nu als standaard jas. En in deze koude dagen is die warmer dan verwacht. Ook al is het een enkele laag softshell met een fleece binnenkant. Maar niermand kan zeggen dat ik niet zichtbaar ben. En daarnaast de maatschappij is al grijs genoeg, laten we eens wat kleur geven.

Nu is het de bedoeling om een zomerjasje te maken en dat dan als basis te nemen voor een fietsjasje dat gemakkelijk mee te nemen is.

2 opmerkingen:

 1. Netjes Ronnie! Zeker voor een eerste keer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. Ik heb ooit al eens een poging gedaan, maar dat is hopeloos mislukt. Ondanks dat het nog eens veel eenvoudiger was bleek de kennis en techniek die ik toen had totaal ontoereikend.

   Dat dit tot een goed einde kwam betekend dat ik weer in een hoger niveau ben beland. De vorige keer dat ik een hoger niveau haalde was eind september - begin oktober vorig jaar. Toen slaagde ik erin een toptas deftig gemaakt te krijgen.

   Verwijderen