zaterdag 17 januari 2015

Echt wel, zeker weten, echt wel.

Na 2 weken door weer en wind naar het werk ploeteren was het vrijdag genieten. Niet dat mijn benen het helemaal doen, maar de wind was weg, de zon terug en daarbij fietste het plots veel lekkerder. In de winter kan de zon echt wel meer vrolijk schijnen, maar dan is het meestal wel ietsje pietsje kouder dan het nu was, namelijk 8 graden rond 13 uur. Ik vroeg me plots ook af waarom ik die streamer op de trike had gezet. 


Ik weet natuurlijk wel beter, sinds die erop staat (sinds de eerste werkdag van dit jaar, met wat voorbereidende hulp van met de fiets onderweg) heb ik al wat water te verwerken gekregen, zelfs een paar hoosbuien met de windkracht op storm... vond het wel leuk dat toen mijn voeten droog bleven.


Toen ik eind vorig jaar melding maakte dat ik op de valreep toch nog een fiets had gekocht had ik de waarheid een klein beetje geweld aangedaan. Ik had niet direct een fiets gekocht, maar een streamer en daar ging nog een fiets aan. De fiets stond al een tijdje te koop, maar de streamer werd niet apart verkocht, tenzij de fiets eerst alleen de deur uitging. Na een paar maand bleek de fiets nog steeds te koop te staan en contacteerde ik de verkoper opnieuw maar nu met de vraag hoeveel hij verlangde van het geheel. Wat daarna gebeurde weten jullie al.

Veel heb je soms niet nodig, gewoon een beetje zon.

De streamer staat er al op, maar de koplamp is nog niet verplaatst, deze staat dus nog onder de streamer waardoor ik weinig zicht heb op onverlichte wegen. Maar daar komt binnenkort verandering in. Er gaat een steuntje op de voorste steun van de streamer komen en daar komt dan de koplamp op. 

Rij ik vrij en blij, staan zij stil in de rij...

Er zijn niet zoveel dagen dat het gebeurt maar blijkt dat (alweer) op zo een mooie dag de vrachtwagens stilstaan in een rij op de R4 rond Gent. Is dat dan balen of toch een beetje genieten van de winterzon.Nu is het zo dat ik 's avonds na het werk wel eens een extra rondje maak op het jaagpad net zo lekker in het donker liggen. Maar dat lukte nu niet, ik zie echt de weinig om het veilig te houden. Dan viel het me plots op hoe snel je/ik in hokjes denkt, of hoe snel je in een vast stramien klem komt te zitten. Plots bedacht ik dat dit geen probleem kon zijn. Als ik rechtstreeks naar huis rij, maar na het stallen van de trike de Grasshopper neem op ff op het jaagpad te gaan liggen... En het viel me weer eens op hoe lekker en graag ik met de Grasshopper rij. 

Nu kan je je afvragen waarom koop je nu nog een streamer als de E-Orca eraan zit te komen (gepland half maart). Een betere streamer dan een velomobiel kan je je niet indenken toch? Nouja, een mens doet al eens wat. Soms niet echt helemaal doordacht. Het idee van een streamer zit al langer in mijn hoofd dan een velomobiel en plots kon ik niet meer aan het idee weerstaan. En er zijn ergere dingen waar ik mijn geld aan kan verliezen.

7 opmerkingen:

 1. "" En er zijn ergere dingen waar ik mijn geld aan kan verliezen.""
  denk ik spontaan aan een auto :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en help de streamer? de regen kan me niks schelen is meer de wind die me veel afkoelt merk ik nu op de trike op .
  en zonder spatborden zal ook niet zo nuttig zijn .
  is smak geld ,dit jaar al beetje teveel uirgeven aan de trike maar wat wachten hehe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een streamer helpt tegen de regen op de voeten, onderbenen en afhankelijk van de wind blijven ook de bovenbenen vrij droog. Wat ik vrijdag ook merkte toen ik zonder windstopper (broek) naar huis reed bij 3 graden was dat mijn onderbenen en voeten veel minder last hadden van de kou, de kou voelde ik enkel op mijn bovenbenen.
   Maar laten we eerlijk zijn een wondermiddel is het niet en als je moet kiezen dan ben je beter af met spatborden. Het water dat naar beneden valt is vrij proper, het water dat de banden naar boven trekken daarentegen...
   Voor een streamer kan je ook op de tweedehandssites gaan kijken en veel geduld hebben.

   Verwijderen
 3. Zit die streamer nou op de nieuwe aanwinst de Challenge Cirrus?

  Hoe bevalt het rijden met die fiets? Al gewend aan de hoogte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee de streamer "zat" op de Cirrus en is nu op de trike geplaatst. Hoe de Cirrus gaat bevallen zal de komende zomer uitwijzen? Nu rij ik daar heus niet mee. Ik wacht op beter weer en droge wegen.

   Verwijderen
 4. Ik herinner me nog dat het wat zoeken was, met die Streamer op de Gforce trike: wat meer naar voor of naar achter, wat hoger of lager, ... maar voor de koude tijd van het jaar maakt het wel degelijk verschil. Zoals ik je al zei: ik had de spatborden aan de binnenkant ook dichtgemaakt. Dat maakte een enorm verschil voor het spatwater, maar het was wel een hele klus!
  http://metdefietsonderweg.blogspot.be/2010/10/spatborden-het-vervolg.html

  BeantwoordenVerwijderen