maandag 28 december 2015

WOL-velomobieltocht 2015.

De WOL-velomobieltocht is al enig tijd gereden, namelijk op 8 november, maar pas nu had ik de kans de montage te maken. Het had niets te maken met tijdsgebrek, maar het hoofd (en lichaam) moeten goed zitten om met concentratie eisende bezigheden zoals video-editing bezig te zijn. En de laatste weken ging het behoorlijk de verkeerde kant op. Maar het kan soms zeer snel keren. Zag ik mezelf gisteren nog niet monteren, stond ik deze morgen bijna als herboren op en enkele uren later was ik geconcentreerd aan het monteren. Soms moeten we wat geduld hebben, maar als ik begin te monteren zonder dan mijn hoofd er naar staat dan, weet ik uit ervaring, is het resultaat nooit wat het zou kunnen zijn.

Maar hier is dan de video-impressie van de eerste WOL-velomobieltocht.

4 opmerkingen:

 1. Geweldig leuk filmpje.

  Stonden jullie nou zo veel en vaak naast de fiets of ligt dat dan aan de montage ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de meeste van mijn montages lijkt het alsof we meer staan dan liggen.
   Dat komt omdat de beelden (zowel foto's als video) van staande fases zo heel mooi overkomen tussen de liggende fases. Er is dus in verhouding veel meer staand materiaal dan liggend materiaal gebruikt, terwijl en veel meer liggend dan staand materiaal voorhanden is.

   Maar de staande beelden (wat klinkt dat raar en mooi) komen allemaal van 2 hooguit 3 staande fases. Ik moet ook toegeven, en je zal het zelf ook wel weten, van de liggende beelden kan je lang niet alles gebruiken. Lange rechte stukken waar je netjes na elkaar rijdt, of te ver van de camera wordt gereden, dat bekt helemaal niet in een montage. Is het nog niet opgevallen dat er naast de staande beelden ook veel bochtenwerk wordt gebruikt. Dat oogt ook veel beter.

   En een ander niet onbelangrijk gegeven is dat ik in de montage wil tonen dat het geen groepje racers is, maar een gezellige bende die van een tocht gebruik maakt om de sociale contacten, we rijden anders al zo vaak alleen (woon-werk bvb).

   Verwijderen
 2. Leuke montage... een mooie herinnering aan een geslaagde tocht!

  BeantwoordenVerwijderen