vrijdag 10 september 2021

D-day + 10 (jaar)

2011 op 10 september kon ik eindelijk de eerste ligfiets ophalen, de Grasshopper. Deze was besteld op 15 juli, maar er was wat vertraging bij de levering. Ik was toen al een paar weken aan het liggen met een huurfiets, ook een Grasshopper. Zo had ik al een deel van de leercurve afgelegd.

We zijn nu 10 jaar, 5 ligfietsen en 87 000 km verder. 

Zoals altijd is het een beetje alles of niets verhaal. Op 1 been (fiets) kon ik niet staan, er kwam en dus snel enkele fietsen bij.
2011: Grasshopper en een Sprint 26
2013: Toxy Flite
2015: E-Orca en een Roets 222
2016: Streetmachine

De beste aankopen zijn de Grasshopper en de Roets. 

De Grasshopper is en blijft een zeer fijne fiets waarmee het zeer gemakkelijk leren fietsen is. En al die jaren blijft het een fiets waar ik graag met rij, ook al rij ik er niet veel mee. Ik gebruik die vooral om te forensen en door ziekte werk ik nu reeds 2 jaar niet. 

De Roets kocht ik omdat ik aan mijn rugspieren wou werken. Uiteindelijk doet het niet veel aan de rug, behalve de lenigheid behouden. Maar de buikspieren worden hier zwaar gebruikt, waardoor ze sterker werden en de rug ondersteunen. Daardoor zijn de rugklachten minder geworden. Maar wat nog meer doorweegt is dat deze fiets me duidelijk maakte dat ik helemaal anders moest gaan fietsen wou ik op de fiets blijven liggen en niet geregeld naast de fiets liggen. Het werd snel duidelijk dat ik veel te gespannen om de ligfietsen lag en me vooral vastklampte aan de linkerpedaal. Met de Roets was dat een probleem. Het resultaat is dat ik vrij snel minder gespannen op de Roets lag en deze daardoor een zeer fijne fiets werd. Ook in het verkeer is deze verbazend goed wendbaar. De rustiger houding op de Roets nam ik mee naar de andere fietsen waardoor ik later het gevoel kreeg dat ik ook een 2-wieler met onderstuur wou. Iets waar ik eerder de kriebels van kreeg bij het idee alleen al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten